Ännu mer bär och saft.

Usch vilken dag jag haft. 
Mio vaknade alldeles för tidigt. Inte för att det var jobbigt för mig att kliva upp även fast jag bara sovit 3 timmar inatt, men han somnade så sent igår och vaknade för tidigt för sitt eget bästa. Men då sov han desto bättre på dagen, så han tog igen lite då.
Sen har jag haft så hemsk halsbränna och fruktansvärt mycket sammandragningar som varit onda. Beror nog på sömnbristen tillsammans med att man stökar på. Tur jag inte tänker plocka mera bär. 
 
Idag har vi plockat ännu mer bär .
Först var vi i Hackås hos Pär och plockade 10 liter rödvinbär och sedan i Tandsbyn och plockade 13 liter svartvinbär. Så nu blir det ännu mer saft. Nu till min fråga.. Vart tusan ska jag ställa undan alla flaskorna? Bor alldeles för litet, men får flytta på lite av älsklingens verktyg så jag får ha en hel safthylla ute i förrådet för där är det svalt. Perfekt ställe att förvara saft på.
 
 
Längtar tills vi har en gård där jag kan ha en jordkällare fylld med världens alla smaskigheter. En trädgård där jag kan påta på i, ett litet land där jag kan odla potatis och flera bärbuskar. Sen vill jag ha några höns också.
Ja, idéerna kan skena iväg. Speciellt när man inte har en gård. Men vi har börjat lägga undan massa pengar nu, så det går ju åt rätt håll. Och drömgården får man nog leta efter, för dom kommer inte bara sådär.
 
Nu ska jag fortsätta koka min saft så jag får lägga mig någon gång. Imorgon blir det några ärenden till stan och städa lite här hemma. Sen vila också så jag inte får så onda sammandragningar som jag haft idag.
 

♥ MADELEINE, MIO, BENNY & BEBIS. ♥

Vecka 30. ♥

Som jag skrivit tidigare så älskar jag verkligen att vara gravid.
Och det kan jag ju säga då jag förmodligen haft extremt lätta graviditeter, alla tre. Med både Madeleine och Mio så har jag inte haft några problem med något, förutom att ischias nerven förmodligen kommit i kläm i någon vecka med båda, så jag endast "domnat" bort i ryggslutet (eller hur jag ska förklara det på rätt sätt). 
Jag hade inga känningar av att jag kunde vara gravid, utan jag fick göra test innan mensen skulle komma för att få det bekräftat. Halsbränna och vätskefyllda kroppsdelar har jag haft, men det är inget som gjort det vidare jobbigt för mig. Är ju sånt man får räkna med.
 
Denna graviditeten upptäckte jag att jag var gravid då jag mådde illa en hel helg utan att kräkas. Trodde det var magsjuka först då hela familjen legat i magsjuka veckan innan, men ack så fel jag hade.
Efter Madeleines sista simlektion köpte jag ett test och for hem. Gjorde testet och båda strecken visades så tydligt så jag kunde inte vara annat än gravid. Sen höll illamåendet i sig i dryga tio veckor till. Men sedan dess har jag inte haft några problem med graviditeten. Börjar först nu få lite halsbränna och lite sendrag i vaderna om nätterna, men det är ju sånt jag inte tycker är allt för jobbigt.
Har väldigt ofta sammandragningar denna gången dock, men det är för man gör så mycket just nu sedan syster med familjen var här och nu när killen fortfarande behöver mycket hjälp och jag får göra det mesta själv. Men det går bättre för han och om någon vecka så är han fit for fight igen.Och sammandragningarna gör inte ont, så det var ingen fara sa min barnmorska när jag berättade det på senaste kontrollen.
 
Försöker ta alla dessa "genvägarna" som dom säger man ska ta för att underlätta i graviditeten när det blir för jobbigt. Men vid vissa tillfällen är det svårt att låta bli att göra de där oviktiga sakerna när man stör sig någe fruktansvärt på det. Så då måste jag göra det i alla fall.
 
 
 
Igår gick vi in i vecka trettio, så nu är det endast tio veckor kvar eller 75 dagar till beräknad förlossning. Ska bli spännande att se om h*n bestämmer sig för att komma tidigare som storebror eller ligga kvar extra länge som storasyster. 
Men nu längtar jag tills vi ska få träffa våran nyaste familjemedlem och 75 dagar är inte alls lång tid. Det enda jag inte längtar till är förlossningen även fast den inte är ett problem. Men jag vill inte föda i bilen eller hemma om det nu skulle kunna gå så fort. Haha.. 
 
När Mio skulla födas satt jag hemma och klockade värkarna, precis som med Madeleine, och när jag ringde in på förlossningen och sa hur ofta dom kom så frågade hon om det var första eller andra och när hon fick reda på att det var andra så vart det himla bråttomt. Och jag förstår varför eftersom det tog 15 minuter efter att vattnet gick så var han ute. Så skulle det hända hemma så finns ju risken att bebisen föds i bilen. Och det vill jag inte. Men vi får se hur denna förlossningen kommer vara. Alla förlossningar är olika och man kan inte jämföra med andra heller..
 
Tänk att Madeleine och Mio ska få ett litet syskon. ♥ Ska bli spännande att se om det blir en tjej eller kille och framför allt hur h*n kommer se ut. Har haft en känsla att det kan vara en tjej (hade ingen liknande känsla med mina andra två skatter), så det ska bli kul att se om det stämmer.
 

♥ MADELEINE, MIO, BENNY & BEBIS. ♥

Bär i mängder.

Gårdages schema var fullspäckd.
Egentligen skulle vi varit till Österböle och plockat bär, men det vart inställt. Så vi åkte till Månsåsen och plockade ca tjugo liter rödvinbär med Sonia och Pinnen. Fick gott kaffe och sedan for vi till Pinnens bondgård och kollade på kalvarna. Så söta och barnen vart nog förälskade. Var knappt så vi fick dom där ifrån. 
Efter bärplockningen så åkte vi hem och släppte av pojkarna innan vi tjejer for in till stan för att handla. Och himmel vad folk det var där. Inte så konstigt kanske när vi kom in vid fyra tiden då alla slutar att arbeta, en fredag. Bad timing kallas det tror jag.. Efter Maxi for vi hem, lagade middag och sen fick mina små lortgrisar bada hemma hos morfar. Det är tur han har badkar för barnen älskar att bada.
 
Hade lite fredags mys med godis och chips eftersom Madeleine åkte till sin pappa idag. Hennes kusin Texaz skulle döpas idag och det får hon inte missa. Dop är ju så mysigt och så får hon träffa släkten. Fin var hon också i sin rosa volangklänning, fläta och skinnjacka.
 
Åter till gårdagen.
 
 
Köpte nya gardiner in till köket som jag förälskade mig i. Både längder med knytning upp till och rullgardin (tror det heter så). Så jag putsade fönstret ordentligt, både på utsidan, insidan och mellan, sedan strök jag de nya gardinerna och slängde upp dom och poff så fick jag plötsligt ett nytt kök. 
Sen kokade jag rödvinbärssaft resten av kvällen. Jag vart klar klockan ett inatt och då hade jag kokat fjorton liter saft. Nu har vi alltså fjorton liter rödvinbärssaft och nio liter svartvinbärssaft.
Men jag hoppas kunna koka mer. Snälla bekanta, vänner och familjer erbjuder mig att få plocka hos dom, så imorgon åker vi nog till hackås och plockar i buskarna hos Pär (Bennys kusin). 
 
Nu blir det plocka undan lite innan vi gör tidig middag.
Sen åker vi till Åse och hälsar på Camilla och Willy.
 

♥ MADELEINE, MIO, BENNY & BEBIS. ♥