Bilbingo

I måndags bestämde jag och kusin Sonia oss för att åka på bilbingo på vitgården i brunflo (var ju även dit i fredags och då vann Sonia 5000:-).
Sonia har ärligt en känsla för det där då hon i princip ALLTID vinner. Hon kommunicera med sin gammelmormor. Så sa åt Sonia att säg till henne gammelmormor att jag också vill vinna denna gången. 
 
Sonia kommer vid 18, vi tar vägen över hara och landar i bra tid på vitgården. När vi kommit fram till kassarna så säger Sonia; - i den kön, där är vinsten! Men jag köper alltid lotter här så jag måste köpa här. Ska jag ställa mig där då (frågar jag)? Ja gör det, säger hon. 
 
Vi sätter oss i bilen och spelar. Vi är nära väldigt många gånger. Ett eller två nummer ifrån. Och efter pausen så sprider hon ut siffrorna över HELA arken. Vi är så långt ifrån. Och vi muttrar tills vi kommer till blad 9, där högsta vinsten är. Där käns det som en omöjlighet att vinna.
 
Jag får snabbt in många nummer i en och samma ruta. En radarn går. Efter ~15 nr till så får jag bingo på två rader. Då har jag 4 nr kvar till full bricka. Får 600:- och känner mig glad som åtminstonde fick tuta. Sen kommer 2 av dom numrena jag hade kvar och jag hoppades. Sen kom ytterligare en och kvar var nr 41 till full bricka. Numren gick och vi sa; - Nu blir det bingo (vid varje utropat nummer och skrattar för vi var så nervösa). Efter ca 9 nr kommer 41 och Sonia hänger på tutan... Jag vann både 2 rader och full bricka.
Pulsen var hög vill jag lova. Jag vann på den omgången som man aldrig tror man ska vinna.
Ytterligare en fick bingo på nr 41, så vi fick dela på 12.000. Men jag åkte hem med 6600:-. Tack vare Sonia och hennes känsla för detta. 
 
Tack kusin! ❤😂
 
 
Återstår att se om jag vågar åka igen på fredag eller om jag brukat upp min tur nu. 
 

♥ MADELEINE, MIO, SAGA & SEBASTIAN ♥

 

Svartbäcken

Alltså vädret. 
 
 
Idag cyklade vi till svartbäcken för att kolla på harren som leker. Vattnet var lite grumligt, men vi såg flera stycken och stora var dom. Benny försökte sig på att plocka upp en som han gjorde för 2 år sedan, men lyckades inte. 
Vi får ta en till tur dit i veckan. Kanske ta med ett paket grillkorv och ha lite vardagsmys.
 
Pappa pumpade däcken på sin cykel också och följde med. 
 
 
Är så tacksam att han klarat sig - och återhämtat sig så bra från stroken. Tänker ibland tanken på att vi skulle ju lika gärna ha mist honom om det inte vore för att lillebrors bil strulade så dom skulle samåka just den veckan. 
Tänk om han skulle stryka med och mina barn och jag skulle mist denna underbara man, våran morfar. Han förgyller våra dagar med skratt. Han sitter och skojar och skämtar hela tiden. Barna älskar att han kommer hit och jag får kaffe sällskap varje dag. 
Det skulle vara så tomt utan honom. Så tack för att vi får behålla honom. Jag vet faktiskt inte vad jag skulle gjort utan min pappa. ❤
 
När vi var vid svartbäcken så berättade pappa för barna att just där lärde han sig att simma. I det kalla bäck-vattnet. Förr var det inge gnäll inte. Barna tyckte det lät läskigt då det såg så djupt ut, och det är det ju precis vid den där bäckfåran.
 

♥ MADELEINE, MIO, SAGA & SEBASTIAN ♥

Nytt försök

Jag lyser med min frånvaro här. Jag säger om och om igen att jag ska ta upp bloggen igen. Framförallt för min skull så jag har något att gå tillbaka till och se hur vi haft det i småbarns åren. Så. Jag får göra ett nytt försök. 
 
Vi har precis haft magsjuka i familjen. 
Det började med Mio i måndags, sen i tisdags så var det Sebastian som drabbades och därefter Saga. Trodde det skulle sluta Där, men på onsdags morgonen drabbades Benny och han tog det nog hårdast på. Tur att jag som också drabbades, inte blir lika sjuk. Benny låg i fosterställning medans jag tvättade och torkade bort Sebastians spyor från mig. 
Det är inte det lättaste att få en 8 månaders bebis att förstå att han inte kan äta/snutta på en direkt efter att han lagt världens kaskadspya över hela mig. Efter 1,5 dygn så fick han tillslut behålla maten och nu är det som att vi inte haft magsjuka. 
Madeleine drabbades inte som tur är (peppar peppar). Så nu har vi tvättat upp allt, bytt ut alla tandborstar, kokat nappflaskor och nappar. Det enda jag måste göra nu är att städa stora toaletten. Sen så, är vi förhoppningsvis kvitt magsjukan för i år. 
 
 
I dagarna två har vi ju haft sommarvärme här uppe. 23 plusgrader och klarblå himmel hat resulterat i en explosion i björkarna. Idag regnar det så imorgon lär ju grönskan och björkarna bli mer grön.
Helt otroligt vad fort snön försvann denna vår. Från 1 meter snö till barmark på bara 2 veckor. Och ytterligare 2 veckor senare har vi 23 grader varmt och björkarna knoppar. Hoppas på en sommar som bjuder på fina dagar och en syorsjö med barnvänlig temperatur. 
 
På återseende.
 
 

♥ MADELEINE, MIO, SAGA & SEBASTIAN ♥