Febrig prinsessa

Nu är det 6:e dagen som prinsessan har över 39 graders feber. Är jobbigt för henne då hon är varig i ögonen, snorig, hostar och har slem i halsen och febern på det. Så just nu är det inte lätt att heta Madeleine Månsson Elvstål.
Var på hälsocentralen idag och det visade sig att hon har någon infektion i kroppen, men vi fick inte med oss någon pencillin (vilken är bra, vill ju inte att hon ska bli immun mot det), utan om hon inte vart bättre innan helgen och fortfarande har denna höga febern så skulle vi höra av oss och få en ny tid.

Är jobbigt att se prinsessan vara så tussig. Hon är så blek, hängig och ser riktigt sjuk ut. Synd man inte kan göra så mycket med än det man redan gör. Skulle göra vad som helst, bara hon slapp vara sjuk. Så vi får hoppas hon är på bättringsvägen.

Så mina dagar har sett ut som så; tagit han om en tussig prinsessa som inte vill sitta i så många andras famnar än mammas (eller pappas). Så har inte kunnat städat, knappt lagat middag eller diskat. Som tur är har prinsessan börjat sova lite bättre på kvällarna, sedan jag bytt från alvedon till ipren, så jag har kunnat diska och plockat undan lite då.

Om dagarna ligger hon och sover på en bädd jag gjort i ordning på soffan. Hon sover riktigt gott där, eftersom det är lite svalare här. Hon dricker fruktansvärt bra och har äntligen fått tillbaka aptiten lite. Så välling får vi i fröken och lite vanlig mat. Återstår att se om hon kan äta dagens middag.

Så nu ska jag passa på att lbörja med middagen. Blir kalops till middag idag, så ska bara stekas på och få koka några timmar sen. Kommer bli smaskens.
Ad interim

Spyor och feberPrinsessan har skyhög feber
. Innan jag skulle göra henne i ordning för kvällen hade hon den högsta febern hon haft, 39,6. Hon var så tussig och det syntes verkligen på henne. Hon fick alvedon, och efter mycket tjat från mig så åt hon upp vällingen också.
Hon han inte mer än sova i dryga två timmar (tyckte jag hörde ett konstigt ljud ifrån sovrummet) innan hon började stor gråta. Det visade sig att hon hade spytt. Förmodligen allt slem hon har i halsen som orsakade det. Hon kräktes väldigt mycket, men jag hör fortfarande att hon är väldigt slemmig i halsen.
Man kan ju inte göra så mycket när det gäller slemhostan. Host medicin hjälper inte. Dom kan ju inte spotta som vi vuxna gör, utan dom sväljer ju det igen. Så är nog lika bra att låta bli och låta dom hosta så mycket så att dom tillslut kräks upp allt slem. Låter ju hemskt, men är ju förmodligen enda sättet för dom att få upp det.

Hon fick sig i alla fall en dusch efter olyckan i stora sängen, även fast hon inte ville (med tanke på att hela hon "badade" i spyan). Så nu luktar hon gott och somnade om ganska lätt med tanke på att hon fortfarande var varm och hade 38,8 i temp (vid andra läggningen).

Får se hur morgondagen ser ut. Skulle hon nu mot förmodan vara feber fri imorgon, blir det nog lite pulka/snow racer åkning. Men som det verkar så blir det mys dag inne. Måste se om tvättstugan är ledig imorgon något, så jag får tvätta snutten (viktigast) och de andra kläderna/sängkläderna.

Så nu ska jag lägga mig och försöka få någon timmas sömn då jag kan tänka mig att jag får kliva upp inatt med en febrig prinsessa. ♥ Kan ju bara hoppas att hon inte kräks någe mer inatt.

Älskade lilla dotter, vad jag är glad som har dig. ♥

Håller alla tummar och tår.

Om det går som det ska nu så kommer jag förmodligen att ha ett jobb (vikariat en längre tid) ganska snart som det lät. :) Äntligen börjar det hända något och samtalet jag fick idag gjorde att det börja kännas lättare för mig. En sten har snart lättat från mitt hjärta!
Kan ju kanske bli så att jag dessutom får någon/några veckors semester i sommar också. Det vore ju toppen. Något jag verkligen skulle bli glad över. Hoppas jag får jobbet nu!

Idag kom Johan och Madeleine in på förmiddagen, prinsessan har feber idag så det vart inget dagis för hennes del. Man har verkligen sett hur hängig hon är och hon ligger omkring 39 i temp, så det är ju inte så konstigt. Så i eftermiddag/kväll blir det en lugnt för oss med massa mys. ♥  

Nu ska jag stöka på lite här innan prinsessan vaknar.
Ad interim