Få tillbaka självförtroendet.

 
Har hittat ett så gott recept på ett otroligt enkelt hembakat bröd. Ett gott grytbröd som jag enkelt kan jämföra med grekiskt lantbröd. Jag behöver endast knåda ihop degen på kvällen för att sedan låta det gäsa över natten i kylskåpet. så kan jag grädda det i ugnen på morgonen för att sedan servera nybakat bröd till frukost.
 
Har även hittat recept på baguetter som jag tänkte jag skulle prova göra till farsdag. Men vad resten av middagen ska bestå av vet jag inte. Ska nog göra hemmagjord chokladmousse med hallonspegel till efterrätt åtminstonde.
 
Nog om mat.
 
Nu är det vecka 44 och det betyder novemberlov.
Första dagen har mest bestått av små pyssel inomhus. Vi har gjort loppor, ritat teckningar, pärlat, spelat yatzy och lite andra små spel. Sen kom Sonia med hennes fosterbarn, så barna fick springa av sig lite här hemma.
Jag föredrar ju att gå ut så barna får leka och springa av sig ute. Friskluften gör en ju sådär härligt trött. Men idag så blåste det verkligen isvindar och både jag och barna föredrog att vara inne.
Hoppas på bättre väder imorgon.
 
 
Känner att jag är i behov av att komma igång med träningen för mitt egna välmående. 
Som vanligt känner jag av stressen att komma igång med träningen igen efter graviditeten. Vill komma i form och inte känna mig sådär äckligt stor som jag gör just nu. Jag vet att det bara är åtta veckor sedan Sebastian föddes, men den träningshetsen som är runt omkring oss just nu påverkar verkligen mig. Jag blir imponerad av hur vissa mammor hinner träna, sköta hemmet, ta hand om barnen och samtidigt äta och laga nyttig mat, varje dag. Hur gör dom? 
Hade gärna varit lika effektiv som de supermammorna och kommit i form lika fort som dom gjort. Jag är den typen av person som måste träna och tänka på allt jag stoppar i mig efter en förlossning. Önskar ibland att jag vore den typen som allt bara rann av. Hur skönt vore det inte att komma i sina gamla kläder sådär blixtfort..
Just för tillfället känner jag mig väldigt obekväm i min kropp. Känner att jag måste komma igång med träningen så jag känner av lite förändring. Nu menar jag inte träna hiit eller crossfit, utan börja lätt. Viktigast av allt är väl egentligen kosten. Så har någon av er som läser min blogg ett eller flera bra recept på nyttiga och näringsrika frukostar, mellanmål eller middagar/luncher så dela gärna med er.
 
Allt för att pigga upp en fyrabarnsmor och hjälpa henne få självförtroendet tillbaka.
 

♥ MADELEINE, MIO, SAGA & SEBASTIAN ♥

Lilla grodan. 🐸

Min lilla groda. 🐸
 
Mammas lilla kille.
Tänk att han vart 7 veckor i måndags. Man säger det varje gång, men tiden bara rusar iväg.
Jag är extremt bortskämd när det kommer till mina barn när dom är bebisar. Till att börja med så sover han hela nätterna. Han har vaknat någon enstaka natt för att äta en extra gång, men i regel sover han hela natten. Sen äter han ordentligt, rapar och sover. Sitter gärna i babysittern medans jag stökar på i köket eller med tvätten, annars så sitter han i famnen och skrattar varvat med pratar med en. Ett fåtal gånger kan han göra sig hörd, men det är de få gånger som han har magknip på grund av om jag ätit något som gett han magknip. 
 
Älskade lilla Sebastian. ❤
 
Nästa vecka är det lov. Novemberlovet. Det är redan november. Pjuh. Hur ska man hinna med allt när man i huvudet är kvar i september och en nyfödd Sebastian. 
Jag har köpt lite mer pärlplattor och pärlor. På måndag ska vi dega ihop mer trolldeg i andra färger och prova göra egen slajm. Sen ska jag in på Hobby Boden och köpa glitter, lim, lite penslar och papper. Sen är vi redo för lov och massor med pyssel.
 
Vi ska även in till fotograferna Anna och Maria och ta kort på de tre bustrollen. Är tråkigt dom inte tar det på alla skolbarnen. Dagisbarnen kan jag förstå, men skolbarnen hade ju såklart varit roligt att ha på. Tur då att man får åka in och ta hos professionella fotografer. 
 
I måndags var jag till tulleråsen på ett Mary Kay party. Även fru fröken karamell vara där och bjöd på gott godis och fika, samt sålde det som bjöds på efteråt.
Och herre min gud vad gott godis. Jag köpte med mig kola med smak av tranbär, kanel och nejlika och tunna spröda godisar med smak av mint och lakrits. 
Jag vet iallafall vad jag ska göra till efterrätt på farsdag.
 
Imorgon är det fredag och min äldsta skatt kommer hit innan halloween discot på skolan. Hon är extremt taggad. 👿
 

♥ MADELEINE, MIO, SAGA & SEBASTIAN ♥